Україна розраховує на продуктивний діалог з Канадою щодо розширення Угоди про вільну торгівлю
Фото прес-служби КМУ

Канада запевнила, що й надалі надаватиме рішучу підтримку Україні

Зміцнення торгово-економічних відносин та спрощення візового режиму між державами обговорили прем’єр-міністр України Денис Шмигаль і міністр закордонних справ Канади Мелані Жолі. Зустріч відбулась у Києві 17 січня, пише сайт Кабміна, передає Hubs.ua.

Український прем’єр зазначив, що розширення угоди про вільну торгівлю на послуги та інвестиції є важливим елементом поглиблення двосторонньої співпраці в економічній сфері.

«Сподіваюсь, оголошення про початок цих переговорів відбудеться до кінця цього місяця з нагоди встановлення дипломатичних відносин між нашими країнами», — зазначив Денис Шмигаль.

Глава Уряду України підкреслив важливість залучення канадських інвесторів для реалізації спільних проектів в Україні.

Шмигаль також висловив сподівання на подальший діалог у спрощенні режиму поїздок громадян України до Канади.

«Для українців Канада є великим другом і партнером. Дуже багато наших громадян живе й працює в Канаді, дуже багато родинних зв’язків. Тож це питання надзвичайно важливе для нас», — наголосив глава Уряду.

Шмигаль подякував Канаді за консолідацію міжнародної позиції щодо агресивних дій Росії.

Очільник МЗС Канади запевнила, що її країна й надалі надаватиме рішучу підтримку Україні.

Під час зустрічі високопосадовців було підписано Меморандум про взаєморозуміння щодо співробітництва в галузі надання технічної допомоги Секретаріату Кабінету Міністрів України для покращення процесів координації формування політик, стратегічного планування та моніторингу, процесів державного управління, з метою забезпечення їхньої орієнтованості на результат та на потреби громадян.

Як повідомлялось раніше, Україна та Канада до 2022 р. розпочнуть будівництво космодрому.

*

Top