СБУ оприлюднила розмови бойовиків, які обстрілювали мирне населення на сході України

Бойовики визнають, що самі влаштовують провокації та обстріл мирного населення

Служба безпеки України оприлюднила аудіозаписи розмов бойовиків «Л/ДНР», які днями обстрілювали населення окупованих територій Донбасу: вони визнають, що самі влаштовують провокації та обстріл мирного населення, обговорюють накопичення російських військ, передає Hubs.ua.

«Співробітники СБУ отримали розмови бойовиків так званих ЛНР та ДНР, які у лютому 2022 року розпочали ескалацію подій на Донбасі», — йдеться в повідомленні СБУ, розміщеному у вівторок на сайті відомства.

У СБУ уточнюють, що на оприлюднених записах чути, як терористи та жителі тимчасово окупованих територій між собою зізнаються, що самі влаштовують провокації та обстрілюють мирне населення, обговорюють накопичення російських військ, у тому числі із залученням чеченців «полку Кадирова», дивуються, що ЗСУ не ведуться на провокаційні обстріли бойовиків, розповідають, що самі ж бойовики влучили «в будку в Росії» (пізніше ФСБ назвала це «обстрілом прикордонного пункту РФ у Ростовській області»).

Також, згідно із записами, бойовики підтверджують, що їхні снаряди потрапили у Луганську ТЕС, унаслідок чого місто Щастя залишилося без електро-, водо- та теплопостачання.

«Вказані розмови вдалося отримати під час контррозвідувальної роботи СБУ, яка ведеться для відсічі та стримування збройної агресії РФ у Донецькій та Луганській областях», — йдеться в повідомленні.

У ньому наголошується, що матеріали розсекретили та оприлюднили із дозволу слідчих СБУ, щоб показати, хто насправді відповідальний за нагнітання ситуації на сході України.

«Заходи з викриття і документування зловмисників проводили співробітники СБУ у Донецькій та Луганській областях», — йдеться в повідомленні відомства.

Аудіозаписи розміщено на сайті СБУ.

*

Top