Savvy Gaming Group купує дві кіберспортивні компанії за $1,5 млрд

Угоду планують закрити у другому кварталі 2022 року

Savvy Gaming Group, яка фінансується державним фондом Public Investment Fund Саудівської Аравії, провела угоду з купівлі компаній ESL та FACEIT, — пише SBJ, передає Hubs.ua.

Savvy Gaming Group купує дві окремі компанії. Перша — відомий турнірний оператор ESL, що належить Modern Times Group. ESL проводить турніри по Dota 2 та CS:GO, відомий мажорами з останнього з призовими у $1 млн (один з таких нещодавно виграла українська NAVI). Друга — FACEIT, що адмініструє ліги з кіберспортивних дисциплін по Dota 2, LoL, CS:GO та інших.

Сума угоди складає близько $1,5 млрд.

На основі поглинання Savvy Gaming Group планує створити нову компанію — ESL FACEIT Group, мета якої — по суті продовжувати свою діяльність по запуску кіберспортивних змагань, створенню спільнот та побудові ігрових екосистем.

Угоду планують закрити у другому кварталі 2022 року.

Savvy Gaming Group інвестує в традиційний та кіберспорт. Компанія вже володіє футбольним клубом Newcastle United F.C. та веде переговори з приводу купівлі італійського Inter за $1 млрд та клубу Marseille у Франції.

Нагадаємо, колишні працівники іменитих студій, серед яких Blizzard, Ubisoft, SEGA, LucasArts і Activision, відкрили нове видавництво з назвою New Tales.

 

*

Top