Санкції проти РФ на випадок вторгнення в Україну готові, - глава Єврокомісії
Глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн

В ЕС закликали РФ припинити свої провокації

Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн повідомила, що масштабні санкції на випадок подальшої агресії Росії щодо України вже підготовлені. Про це вона повідомила в інтерв’ю Le Journal du Dimanche, пише Українська правда.

«…Будь-яка подальша агресія проти України підлягатиме санкціям із величезними наслідками. Вони вже готові. Європейські країни єдині й діють узгоджено з США і НАТО. Ми хочемо добрих відносин із Росією, але це залежить від її дій. Вона має припинити свої провокації», — повідомила Урсула фон дер Ляєн.

Відповідаючи на запитання, чи не заморозить діалог між Росією та США процес інтеграції України з НАТО та ЄС і чи це не торкнеться також інших країн, таких як Вірменія чи Грузія, глава Єврокомісії сказала: «Ми глибоко поважаємо суверенітет цих країн, а також їхню територіальну цілісність та їхню здатність вирішувати свою долю. Я знаю, що Сполучені Штати також поділяють ці принципи. Таким чином, український народ має вирішувати своє майбутнє».

За її словами, підтримка ЄС проявляється в угодах про асоціацію та вільну торгівлю, які «необхідно вивчити та поглибити», щоб торгівля товарами та послугами була більш прибутковою для України, а також для Грузії та Молдови.

Як повідомлялось раніше, Столтенберг запропонував скликати Раду НАТО-Росія.

*

Top