Розпочав роботу Національний координаційний гуманітарний штаб при Кабміні

Завдання штабу – максимально консолідувати можливості бізнесу та міжнародних партнерів

Розпочав роботу Національний координаційний гуманітарний штаб при Кабінеті Міністрів України. Центр діятиме для забезпечення національної безпеки та оборони у зв’язку з масштабним наступом Росії проти України, передає Hubs.ua.

«Розпочав роботу Національний координаційний гуманітарний штаб при Кабінеті Міністрів України для забезпечення національної безпеки та оборони у зв’язку з воєнною агресією Російської Федерації проти України та цивільного захисту населення. Штаб працюватиме під головуванням віцепрем’єра з європейської та євроатлантичної інтеграції Ольги Стефанішиної«, — повідомляє пресслужба уряду.

Наголошується, що завдання штабу – максимально консолідувати можливості бізнесу та міжнародних партнерів для забезпечення потреб України у гуманітарній та технічній допомозі в умовах воєнного стану.

Штаб у режимі 24/7 координуватиме роботу військово-цивільних адміністрацій за такими напрямами: медична допомога, соціальний захист, задоволення продовольчих потреб, розміщення осіб, які змушені залишити свої домівки через бойові дії.

«Країни світу вже активно підтримують Україну оперативною гуманітарною допомогою», — наголосили в уряді.

Як повідомлялось раніше, Кабмін затвердив додаткові види грошового забезпечення військовослужбовців.

*

Top