Російські окупанти залишили ЧАЕС

Війська росії розграбували приміщення, викрали техніку та інші цінні речі

Російські окупанти, залишаючи територію Чорнобильської АЕС, забрали з собою захоплених у полон іще 24 лютого представників Національної гвардії, повідомила НАЕК «Енергоатом» в телеграмм-каналі у четвер увечері, передає Hubs.ua.

«Тікаючи з території Чорнобильської АЕС, російські окупанти забрали нацгвардійців, яких утримують у полоні з 24 лютого», — йдеться в повідомленні «Енергоатома».

Компанія зазначає, що про це повідомили працівники ЧАЕС, які перебувають на станції.

«На поточний момент сторонні особи на майданчику Чорнобильської АЕС не перебувають», — повідомило, ввечері 31 березня, Державне агентство України з управління зоною відчуження.

Згідно з повідомленням, під час виходу військ відбувалося розграбування приміщень, викрадення техніки та інших цінних речей.

Подальші дії на території ЧАЕС будуть здійснені після проведення перевірки силами українських фахівців на наявність вибухових пристроїв.

Нагадаємо, ЧАЕС була окупована понад місяць, захоплена з першого дня війни 24 лютого, лише у 20-х числах березня окупанти дозволили здійснити ротацію персоналу, який перебував там близько 600 годин без зміни та нормальних умов для роботи.

Як повідомлялось раніше, захоплення Росією ЧАЕС може розглядатися як військовий злочин.

*

Top