Російська армія знизила темпи наступу, - ЗСУ

Атаки РФ успішно відбиваються, противник деморалізований

Станом на ранок понеділка, 28 лютого, російська армія знизила темпи наступу на всіх напрямках, українські військові успішно відбивають усі атаки. Противник деморалізований і зазнає серйозних втрат, повідомили у Генеральному штабі ЗСУ в Facebook у понеділок уранці, передає Hubs.ua.

«Російські окупанти знизили темпи наступу, але все ще продовжують спроби розвинути успіх на окремих напрямках у наступальній операції проти України», – йдеться у повідомленні Генштабу.

Повідомляється, що під час повітряно-наступної операції противник продовжив завдавати вогневої поразки військовим та цивільним аеродромам, пунктам управління військами (силами), об’єктам системи ППО, важливим критичним об’єктам інфраструктури, населеним пунктам та підрозділам у районах оборони.

Зокрема, порушуючи норми Міжнародного гуманітарного права, окупанти завдали ракетного удару по житлових будинках у містах Житомир та Чернігів. При цьому наголошується, що «всі спроби російських загарбників щодо досягнення мети військової операції зазнали невдачі».

«Вдається успішно відбивати атаки батальйонно-тактичних груп ще на підступах, заставляючи ворога відмовлятися від наступу. Станом на сьогодні, артилерійським вогнем тільки однієї з українських бригад знищено понад 5 колон ворожої техніки та живої сили противника», – сказано у відомстві.

У Генштабі наголосили, що противник деморалізований та зазнає великих втрат. Зазначено часті випадки дезертирства та непокори.

«Ворог зрозумів, що пропаганда і реальність різняться. Окупанти нас бояться», – наголосили українські військові.

«Захисники України продовжують утримувати стійку оборону», – резюмували у Генштабі.

Як повідомлялось раніше, російські військові знищили найбільший у світі літак Ан-225 «Мрія».

*

Top