РНБО пропонує запровадити надзвичайний стан на всій території Українии. Строгість відрізнятиметься у регіонах

Верховна Рада має це рішення затвердити протягом 48 годин

На всій території України буде запроваджено надзвичайний стан, Верховна Рада має це рішення затвердити протягом 48 годин, повідомив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов, передає Hubs.ua.

«Рішення було ухвалено. Згідно з нашим законодавством, Верховна Рада має це рішення затвердити протягом 48 годин. У мене сьогодні буде доповідь у Верховній Раді з цього приводу. Щодо самого указу, на всій території нашої країни, крім Донецької та Луганської області, буде запроваджено надзвичайний стан залежно від території, залежно від того, наскільки вважатиметься за доцільне проведення тих чи інших речей, які виписані відповідно до нашого законодавства про правовий режим надзвичайного стану, обласні комісії, до яких входитимуть представники всіх органів державної та місцевої влади, ухвалюватимуть ті чи інші рішення», — сказав Данілов на брифінгу за результатами засідання РНБО у Києві у середу.

За його словами, у Донецькій та Луганській областях триває Операція об’єднаних сил, тому там діє особливий правовий режим.

«Щодо Донецької та Луганської областей, там є окремий режим, він врегульований на сьогодні нашим законодавством, вони перебувають трохи в іншій юридичній зоні. Тому там надзвичайний стан не запроваджується, на превеликий жаль, він там запроваджений уже давно, починаючи з 2014 року. На решті території, ще раз наголошую, залежно від тих питань і загроз, які можуть виникати на певних територіях, буде впроваджуватися чи то більш посилена, чи то більш ослаблена НС», — наголосив він на брифінгу.

Нагадаємо, Президент анонсував програму економічного патріотизму.

*

Top