РФ передумала перекривати Азовське море. З Чорним морем ситуація гірша, - АМПУ

Рух суден рекомендованими шляхами до морських портів України в Азовському морі відкритий

РФ скасувала перекриття акваторії Азовського моря, повідомило — ДП «Адміністрація морських портів України» (АМПУ), передає Hubs.ua.

«Станом на 11.02.2022 прибережним повідомленням №50/22, виданим державною установою «Держгідрографія» Морської адміністрації України на підставі листа Управління навігації та океанографії Міністерства оборони Російської Федерації від 10.02.2022, скасовано прибережне повідомлення №43/22. У зв’язку з викладеним, рух суден рекомендованими шляхами до морських портів України в Азовському морі відкритий», — зазначено в офіційному повідомленні АМПУ.

Водночас ситуація з перекриття акваторії Чорного моря залишилася без змін.

Раніше РФ оголосила закритими для судноплавства два райони Чорного моря та один в Азовському морі на період із 13 до 19 лютого для проведення військових навчань.

У Міністерстві закордонних справ України назвали рішення про блокування акваторії морів частиною гібридної війни РФ проти України, зазначивши, що «безпрецедентна за охопленням площа проведення маневрів практично унеможливлює судноплавство в обох морях». «Ідеться про суттєве і необґрунтоване ускладнення міжнародного судноплавства, передусім торговельного, що може викликати складні економічні та соціальні наслідки, насамперед для портів України», — наголошується в заяві МЗС.

Нагадаємо, НАТО перекидає війська Східної Європи. До Польщі прибули американські винищувачі.

*

Top