Резніков анонсував навчання ЗСУ: буде застосовано Bayrаktar, Javelin та NLAW

Військові навчання проводитимуться з 10 до 20 лютого

Збройні сили України проведуть навчання з 10 до 20 лютого із застосуванням відпрацювання можливостей Bayrаktar, Javelin, та NLAW, паралельно із спільними білорусько-російськими навчаннями, повідомив міністр оборони України Олексій Резніков в ефірі програми «Свобода слова» на телеканалі ICTV у понеділок, передає Hubs.ua.

За словами міністра, навчання збройних сил України стануть певною відповіддю на маневри російських військ біля кордонів України.

«Я назву місця, де вони відбуватимуться. Це Рівне, Ковель, Овруч, Широкий лан, Олешківські піски, Чугуїв, Чернігів, Суми, Одеса. Це лише полігони. Крім того, ще окремі ділянки, окремі місця, де зокрема саме з 10 до 20 лютого відбуватимуться навчання українських Збройних сил із застосуванням відпрацювання можливостей і українських Bayrаktar, і українських Javelin, і NLAW, які ми нещодавно отримали від Британії», — повідомив голова оборонного відомства.

За словами Резнікова станом на сьогодні вздовж усіх кордонів з Україною з боку РФ, Білорусі та тимчасово окупованих територій перебуває наземний компонент із 119 тис. військових.

«Якщо додати повітряний та морський компонент — це буде 140 тис. Це 72 батальйонно-тактичні групи, з яких 11 перебувають в Республіці Білорусь», — уточнив міністр.

Також Резніков додав, що в нього відбулася бесіда із секретарем із питань оборони Великобританії, з яким обговорили перспективи подальшої військової допомоги Україні, яка враховує нові поставки зброї та комунікації.

Як повідомлялось раніше, США передали Україні ракети Javelin.

*

Top