Реакція ЄС на агресію РФ: Євросоюз ввів санкції проти 351 депутата Держдуми Росії

ЄС просить відкликати рішення РФ про визнання псевдореспублік

Євросоюз офіційно запровадив санкції проти 351 депутата Держдуми РФ, який проголосував за звернення до президента РФ Володимира Путіна про визнання т.зв. «ЛДНР» та ще проти 27 високопоставлених осіб та організацій, відповідне рішення опубліковане на сайті ЄС, передає Hubs.ua.

«Дії РФ є незаконними та неприйнятними. Росія порушує міжнародне право, територіальну цілісність і суверенітет України, власні міжнародні зобов’язання Росії та є подальшою ескалацією кризи», — заявив високий представник ЄС Жозеп Боррель.

«Рада ЄС сьогодні ухвалила рішення щодо пакету заходів у відповідь на рішення Російської Федерації визнати непідконтрольні уряду території Донецької та Луганської областей України як незалежні утворення і на подальше рішення про відправлення туди російських військ», — йдеться у комюніке.

Обмежувальні заходи торкнулися 351 депутата Держдуми РФ та 27 високопоставлених осіб та організацій. Заходи включають заморожування активів та заборону на надання коштів особам та організаціям, включеним до переліку, а також заборону на поїздки і транзит через територію ЄС.

ЄС також упровадив санкції для обмеження доступу РФ до фінансових ринків та капіталів.

«Обмежуючи можливості Росії та її керівництва отримувати доступ до капіталів та фінансових ринків ЄС, Євросоюз прагне обмежити фінансування агресивних російських політик», – наголошується у документі.

Як повідомлялось раніше, США запровадили санкції проти Росії: газопровід «Північний потік-2″ буде заморожений.

*

Top