Рада не змогла звільнити голову Фонду держмайна. Що сталося?

Спікер парламенту заявив, що переголосування не буде

Сьогодні, 27 січня Верховна рада не підтримала звільнення Дмитра Сенниченка з посади голови Фонду державного майна. За відставку проголосувало 223 депутатів з необхідних 226, повідомляє Hubs.ua.

Рішення підтримали 223 голосів – на 3 менше, ніж потрібно для ухвалення рішення.

Як оголосив нардеп від «Батьківщини» Сергій Власенко, у трьох колег по фракції не спрацювали кнопки для голосування. Спікер ВР Руслан Стефанчук оголосив перерву в засіданні для перевірки справності пультів.

Разом з тим Стефанчук спочатку заявив, що переголосування не буде, але після того, як депутати почали скаржитися на те, що вони віддавали голоси, але кнопка не спрацювала, він оголосив 30-ти хвилинну перерву, аби перевірити систему.

Водночас низка парламентарів закликали під час обговорення постанови відкласти розгляд питання. Пояснюючи це тим, що Сенниченко має бути присутнім у залі і має відзвітувати про результати своєї роботи.

За інформацією нардепа Ярослава Железняка, в апараті Ради «випав цілий «канал» (умовно провід), який відповідає за пульти цілої низки депутатів».

«Загалом, частину голосів система Рада сьогодні не зараховує», — пише парламентарій на своїй сторінці у соцмережах.

Нагадаємо, у листопаді 2021 року Сенниченко написав заяву про звільнення за власним бажанням. Причиною він називав те, що після призначення у 2019 році він «ставив собі планку — два роки».

Зазначимо, що причиною звільнення Сенніченка стала скандальна приватизація київського заводу «Більшовик» (Перший київський машинобудівний завод).

*

Top