Прокуратура Нью-Йорку викликала на допит дітей Трампа

До суду викликали і самого Трампа

Двоє дітей колишнього президента США Дональда Трампа – 44-річний Дональд Трамп – молодший та 40-річна Іванка Трамп – отримали повістки з Генеральної прокуратури штату Нью-Йорк у межах цивільної справи про шахрайство, повідомила газета New York Times у розпорядженні якої опинилися пов’язані зі справою документи.

За даними джерела видання, повістки на допит у суді самому експрезиденту і його дітям вручили 1 грудня.

Видання нагадує, що стосовно Trump Organization відкрито кримінальну справу через використання схеми ухилення від сплати податків, завдяки якій керівники отримували компенсацію у вигляді неформальних пільг. Її розслідує окружна прокуратура Мангеттена за участю Генпрокуратури Нью-Йорка.

Але в цьому випадку йдеться про окреме цивільне розслідування. Прокуратура Нью-Йорку намагається встановити, чи завищувала компанія вартість деяких об’єктів для отримання позик і податкових пільг.

Троє старших дітей – Дональд, Ерік та Іванка – приєдналися до компанії свого батька ще після закінчення коледжу. Коли він став президентом 2017 року, то передав бізнес своїм дітям, а також давньому фінансовому директору компанії Аллену Вайссельбергу.

Третього сина Трампа, Еріка, прокуратура допитала ще у жовтні 2020 року.

Газета зазначає, що у грудні 2021 року Трамп подав до суду на генпрокурорку штату Нью-Йорк Летицію Джеймс, намагаючись зупинити її цивільне розслідування і завадити її участі у кримінальному розслідуванні. У позові, поданому до федерального суду в Олбані, стверджували, що Джеймс, представниця Демократичної партії, порушила політичні права Трампа і що її дії «керувалися виключно політичною ворожістю».

*

Top