Президент Вірменії Армен Саркісян подав у відставку
Президент Вірменії Армен Саркісян

Політик заявив, що не має можливості впливати на ситуацію в державі

Президент Вірменії, 68-річний Армен Саркісян подав у відставку. Відповідну заяву в неділю, 23 січня, опубліковано на сайті президента Вірменії, передає Hubs.ua.

«Я довго думав і вирішив піти з посади президента республіки після активної роботи близько чотирьох років. Це рішення зовсім не емоційне, воно виходить з певної логіки. У президента немає необхідних інструментів для впливу на фундаментальні процеси внутрішньої та зовнішньої політики у цей непростий для країни та народу час», – йдеться в заяві Саркісяна.

За словами президента Вірменії, у непростий для держави час, коли потрібна національна єдність, інститут президента не повинен бути об’єктом пліток і теорій змови, відволікаючи увагу громадськості від важливих питань.

Він зазначив, що Вірменія живе в унікальній реальності, у якій президент не може впливати на питання війни чи миру. «Реальності, коли він не може накласти вето на закони, які вважає недоцільними для держави та народу. Реальності, коли можливості президента сприймаються не як перевага для держави, а як загроза з боку різних політичних груп», — наголосив він.

Також президент Вірменії вважає, що його країна стала парламентською республікою «за формою, а не за змістом».

Нагадаємо, 2 березня 2018 року парламент країни обрав Армена Саркісяна четвертим президентом Вірменії. Тоді парламент країни вперше обирав президента, оскільки країна в 2015 році перейшла до парламентської форми правління, а повноваження президента суттєво скоротились. У 1996-1997 роках Саркісян обіймав посаду прем’єр-міністра Вірменії, раніше був послом Вірменії у Великій Британії, Бельгії, Люксембурзі та Ватикані.

Як повідомлялось раніше, уряд Казахстану пішов у відставку.

*

Top