Правоохоронці затримали депутата Київради Трубіцина. Йому погоджено підозру (відео)

Народному обранцю інкримінується отримання хабаря

Підозру депутату Київради від фракції «Слуга народу» Владиславу Трубіцину погоджено, він перебуває в ізоляторі тимчасового тримання (ІТТ), також повідомлено про підозру ще п’ятьом фігурантам цієї справи, — повідомив директор НАБУ Артем Ситник, передає Hubs.ua.

«Інкримінується отримання неправомірної вигоди…. Шестеро людей, серед них — депутат Київської міськради, голова постійної комісії з питань благоустрою… Також це керівники комунальних підприємств, діяльність яких пов’язана з розміщенням МАФів», — сказав Ситник, коментуючи інформацію про затримання Трубіцина та ще кількох столичних чиновників.

На сьогодні погоджено шість підозр стосовно всіх фігурантів справи.

«Наразі ці підозри вручаються», — сказав Ситник.

«Депутата міськради… затримали вчора, близько 17 години, наразі він перебуває в ізоляторі тимчасового тримання; зараз їдуть до нього проводити слідчі дії, вручати повідомлення про підозру», — додав в.о. керівника САП Максим Грищук.

Нагадаємо, НАБУ і САП викрили на отриманні неправомірної вигоди депутата Київської міської ради, голову однієї з постійних комісій Київради.

«Депутат Київради у змові зі своїм помічником, директором КП та заступниками директорів двох КП та наближеної до депутата особи організували схему одержання неправомірної вигоди за забезпечення перемоги в електронних торгах на право розміщення точок сезонної пересувної торгівлі заздалегідь визначених компаній та забезпечення безперешкодного використання цих точок. Слідство встановило сім таких локацій у Дарницькому, Дніпровському, Шевченківському та інших районах. За свої послуги учасники злочинної схеми просили надати 1,39 млн грн на рік. Зазначених осіб було викрито під час передачі частини обумовлених коштів, а саме 1,26 млн грн», — ідеться в повідомленні САП.

Також зазначалось, що політик зумів утекти на автівці від детективів.

*

Top