Посадовців «Укрзалізниці» підозрюють у заволодінні 12 млн гривень

Правоохоронці провели 29 обшуків

Правоохоронці викрили та повідомили про підозру п’яти посадовцям у заволодінні чужим майном в особливо великих розмірах, підробленні офіційних документів та легалізації майна, одержаного злочинним шляхом, повідомляє прес-служба Офісу генерального прокурора.

«За даними слідства, службові особи АТ «Укрзалізниця» та Регіональної філії «Південно-Західна залізниця» упродовж 2019-2020 років організували схему заволодіння коштами «Укрзалізниці». Перебуваючи у змові зі службовими особами комерційних структур, вони пролобіювати їх перемогу в процедурах відкритих торгів на закупівлю послуг з капітального ремонту обладнання «Бориспільського експресу». При цьому капітальний ремонт обладнання рейкових автобусів PESA було здійснено із використанням вживаних запчастин неналежної якості та за цінами, що перевищують ринкові», – йдеться у повідомлені.

Зазначається, що фігуранти заволоділи коштами компанії у 12 млн грн, виділеними на ремонт обладнання рейкових автобусів.

Ці кошти члени організованої групи легалізували шляхом придбання нерухомості, транспортних засобів та обготівкування.

Правоохоронці провели 29 обшуків. Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів та арешту їх майна.

Нагадаємо, раніше прокуратура викрила схему закупівлі неякісної продукції для УЗ.

*

Top