Оголошено тендер на проектування станції Київського метрополітену

Очікувана ціна складає 73,4 млн грн

Комунальне підприємство «Київський метрополітен» оголосило тендер на проектування входу станції метро «Львівська брама». Ціна, котру очікують у підприємстві складає 73 439 266 грн. Про це йдеться у тендерній пропозиції розміщеній на сайті держзакупівель prozorro, передає Hubs.ua.

Відповідно до документації, вихід буде не на Львівській площі, як планували раніше, а на Січових Стрільців, тобто на 300 метрів на захід.

Нагадаємо, станція «Львівська брама» — недобудована і законсервована станція Київського метрополітену. Розташована на Сирецько-Печерській лінії, між станціями «Лук’янівська» та «Золоті ворота». Будівництво розпочалося у середині 1991 року, але через відсутність комплексного рішення щодо реконструкції Львівської площі, на яку заплановано вихід зі станції, та брак коштів роботи були заморожені у 1996 році.

Як повідомлялось раніше, Київський метрополітен у 2021 році перевіз майже 320 млн пасажирів.

У 2021 році послугами київського метрополітену скористалось 319,3 млн пасажирів, про це повідомляє прес-служба столичної підземки у Facebook.

При цьому, найбільш завантаженою традиційно була Святошинсько-Броварська лінія. За нею — Оболонсько-Теремківська лінія.

Найменш завантаженою є Сирецько-Печерська лінія.

У відомстві нагадали, що у 2020 році метрополітен перевіз 279,5 мільйона пасажирів, а у 2019 році — 495,3 мільйона пасажирів.

*

Top