Один з найбільших українських торент-трекерів перестав працювати

Сайт перебуває у офлайні від 14 січня 2022 року

Один з найстаріших українських торент-трекерів Toloka або ж «Гуртом» пішов у офлайн: не працюють сайти toloka.to, а також toloka.hurtom.com, повідомляє ain.ua, передає Hubs.ua.

Сайт перебуває у офлайні від 14 січня 2022 року.

Трекер Toloka запустився у 2007 році, і був відомий тим, що волонтери готували український переклад та озвучку для відомих фільмів та ігор, і публікували її. Неофіційний український дубляж від «Гуртом» часом використовували легальні онлайн-кінотеатри.

Офіційних заяв від адміністраторів сервісу поки що немає, тож неясно: це технічний збій чи сайт, приміром, «вимкнули» через скарги правовласників. Адже хоч це й некомерційний ресурс, що не заробляє на рекламі, але на ньому були роздачі піратського контенту.

У 2017 році адміністрація ресурсу створила чат для розробників на Gitter, де мала координуватись розробка нової версії сервісу. Наразі у чаті обговорюють версії того, що сталося з сайтом, а також варіанти відновлення роботи сервісу чи його роздач.

Нагадаємо, за 2021 рік Служба безпеки України нейтралізувала понад 2 тисячі кібератак на електронні ресурси органів влади та стратегічно важливі об’єкти критичної інфраструктури.

*

Top