Німеччина схвалила експорт німецької зброї з Нідерландів в Україну

Амстердам матиме можливість поставити в Україну 400 базук німецького виробництва

Федеральний уряд дозволив Нідерландам поставити в Україну 400 базук німецького виробництва, повідомляють в суботу видання dpa та politico, передає Hubs.ua.

До суботи Німеччина трималася за давню практику, не дозволяючи перекидати контрольовану нею летальну зброю в зону конфлікту.

Варто зазначити, що скасування заборони може означати швидке збільшення європейської військової допомоги Україні, оскільки більша частина зброї та боєприпасів на континенті принаймні частково зроблена в Німеччині, що дає Берліну законний контроль над їхньою передачею іншим країнам. Однак, це не обов’язково означає, що всі запити на постачання зброї будуть схвалені, оскільки кожен випадок вирішується окремо.

«За даними Федерального міністерства економіки та охорони клімату, у суботу також схвалено експорт 14 броньованих машин зі спеціальним захистом для України», — йдеться в повідомленні видання dpa.

Зазначено, що автомобілі використовували для особистого захисту, а також, можливо, для евакуації.

«Їх має бути передано українській владі. Крім того, через Польщу в Україну буде доставлено до 10 тисяч тонн палива. Додаткові служби підтримки наразі вивчають», — зазначено в повідомленні.

Як повідомлялось раніше, Німеччина зупинила процес сертифікації «Північного потоку 2».

*

Top