Німеччина очолить групу послів G7 в Україні у 2022 році

Сьогодні останній день головування Великої Британії в групі послів G7 в Україні

Посольство Німеччини в Україні очолить групу послів G7 в Україні У 2022 році, йдеться в повідомленні на сторінці послів G7 в Україні у п’ятницю, пише Інтерфакс-Україна.

«Сьогодні останній день головування посольства Великої Британії в Україні в групі послів G7 в Україні. Для нас було честю і привілеєм очолити цю групу на підтримку амбітного плану реформ в Україні. Завтра ми передаємо естафету послу Анці Фельдгузен і команді посольства Німеччини в Україні», — сказано в повідомленні.

Нагадаємо, в січні 2021 р. Велика Британія очолила групу послів країн G7 з підтримки України.

Як повідомлялось раніше, глава МЗС Німеччини не підтримує ідею постачання зброї Україні.

Глава МЗС Німеччини Анналена Бербок вважає, що постачання зброї Україні буде непотрібною ескалацією ситуації. Про це вона сказала в інтерв’ю агентству DPA, повний текст якого опублікований міністерством закордонних справ Німеччини.

«І країни G7, і Європейський союз дуже чітко дали зрозуміти, що подальша військова ескалація на українському кордоні і, перш за все, порушення міжнародного права та порушення суверенітету України матиме серйозні політичні та економічні наслідки для Росії» — сказала вона, відповідаючи на питання про постачання зброї Україні.

*

Top