Народні обранці встановили собі нові оклади та надбавки

Премія депутатам нараховуватиметься відповідно до їхнього особистого внеску у загальні результати роботи

Парламент встановив новий оклад та надбавки народним депутатам, передає Hubs.ua.

Проект постанови №7062 передбачає, що щомісячна заробітна плата депутата складається із посадового окладу та надбавки.

Посадовий оклад депутата — члена будь-якого комітету — становитиме 10 прожиткових мінімумів, встановлених для працездатних осіб на 1 січня календарного року (24 810 гривень), при цьому для голови парламенту він буде на 20% більшим за вищезгаданий розмір, для його першого заступника — на 15% більшим та для заступника — на 10% більшим.

Голови фракцій та груп посадовий оклад отримуватимуть на 5% більший, ніж депутат — член будь-якого комітету, а їхні заступники — на 3% більший.

Премія до посадового окладу депутата включає:

  • надбавки за вислугу років — 3% посадового окладу за кожен календарний рік залежно від стажу
  • роботи, але не більш ніж 50% посадового окладу (не більше 12 405 гривень);
  • надбавки за інтенсивність праці — до 100% посадового окладу (24 810 гривень);

Зазначається, що премія депутатам нараховуватиметься відповідно до їхнього особистого внеску у загальні результати роботи в межах коштів, передбачених у кошторисі на преміювання працівників відповідного органу, матеріальна допомога на оздоровлення — при наданні щорічної відпустки у розмірі, що не перевищує середньомісячну заробітну плату працівника.

Нагадаємо, не менше 50 народних депутатів пропустили пленарні засідання Верховної Ради без відомих поважних причин. Офіційно 70 депутатів не були зареєстровані на жодному з пленарних засідань з 25 по 28 січня.

*

Top