Нафта дорожчає: Brent - $96,8 за барель

Ціни на нафту підскочили більш ніж на 2%

Ціни на нафту активно зростають під час ранкових торгів у вівторок, оновлюючи семирічні максимуми на тлі ризиків повномасштабного військового вторгнення Росії в Україну, повідомляє MarketWatch, передає Hubs.ua.

Вартість квітневих ф’ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures на 7:09 кч у вівторок становить $96,80 за барель, що на $1,41 (1,48%) вище за ціну на закриття попередньої сесії. За підсумками торгів у понеділок ці контракти подорожчали на 2% — до $95,39 за барель.

За даними Bloomberg станом на 8:08, вартість ф’ючерсів на нафту марки Brent піднялася на 2,02%. При цьому ціна березневих ф’ючерсів на нафту марки WTI зросла до $93,86 за барель, додавши 3,06%.

Ціна ф’ючерсів на WTI на березень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) становить на цей час $93,86 за барель, що на $2,79 (3,06%) вище за підсумкове значення сесії в п’ятницю, коли вартість цих контрактів опустилася на 0,8%. У понеділок торги WTI не проводились через свято у США. Термін дії березневих контрактів на WTI спливає із закриттям ринку у вівторок.

Як зазначають аналітики — найскладніше питання, що загрожує нафтовому ринку, полягає в тому, чи буде порушено експорт російських енергоносіїв, якщо Москва продовжить повномасштабне вторгнення в Україну, а західні уряди запровадять санкції проти російських фінансових установ.

Як повідомлялось раніше, російський ринок акцій обвалився на тлі загострення ситуації на Донбасі.

*

Top