На Тернопільщині виявили підпільний тютюновий цех

Контрафактну продукцію збували через мережу оптової та роздрібної торгівлі

На Тернопільщині правоохоронці накрили підпільний тютюновий цех, — повідомляє прес-служба Офісу генпрокурора.

За даними слідства, група осіб, серед яких мешканці Львівщини, організувала виробництво тютюнових виробів, облаштувавши підпільний цех у нежитловому приміщенні в одному з населених пунктів Тернопільської області.

«Підприємство працювало в закритому режимі. За попередніми підрахунками, виробничі потужності дозволяли виробляти більше 50 000 пачок цигарок на добу. Для маскування споживання виробництвом значної кількості електроенергії та безперебійної роботи промислової лінії на певну потужність підприємство було оснащене дизельною підстанцією, а незаконне виробництво було організовано посмінно», — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що контрафактну продукцію збували через мережу оптової та роздрібної торгівлі на території України, зокрема у Львівській та Тернопільській областях.

«Під час санкціонованих обшуків на території Львівської та Тернопільської областей у будівлях, де забезпечували незаконне виробництво, виявлено і вилучено дві промислові лінії для виробництва сигарет, сушильне обладнання, понад 10 тонн тютюну і понад 4,5 млн марок акцизного податку Молдови з ознаками підробки, картонні коробки для фасування готової продукції під виглядом відомих торгових марок, чернові записи та інше майно. Крім того, за результатами обшуку підпільного складського приміщення вилучено понад 60 тис. пачок готової контрафактної продукції», — зазначили в прокуратурі.

Правоохоронці оцінили вилучене обладнання та цигарки у понад 20 млн грн. Слідчі дії тирвають.

*

Top