Мюнхенська безпекова конференція: президент України закликав Захід створити Фонд стійкості для України
Виступ президента України на 58-й Мюнхенській конференції з питань безпеки. (Фото прес-центру ОП)

Зеленський порушив питання необхідності розробки нового пакету санкцій для стримування агресії РФ

Президент України закликав західні країни створити для України фонд стійкості та відновлення на тлі російської агресії, а також розробити проти РФ превентивні санкції. Про це він заявив під час виступу на Мюнхенській безпековій конференції, пише сайт ОП, передає Hubs.ua.

«Що ще ми можемо зробити зараз? Продовжити дієво підтримувати Україну та її обороноздатність. Надання чіткої європейської перспективи, наявних для країн-кандидатів інструментів підтримки, чітких осяжних часових рамок вступу в Альянс», – заявив Зеленський.

Президент закликав західні країни підтримати трансформації в Україні та створити Фонд стійкості та відновлення. А також – програму ленд-лізу, постачання новітнього озброєння, техніки та обладнання для української армії. Така програма передбачає постачання на частково безоплатній основі зброї та стратегічних ресурсів.

Президент України також заявив про необхідність розробки ефективного пакету превентивних санкцій для стримування агресії, гарантування енергетичної безпеки України та забезпечення її інтеграції в європейський енергоринок, «коли Північний потік — 2 використовується як зброя».

«Всі ці питання потребують відповіді, а поки замість них тиша, тиші не буде на сході нашої держави, тобто у Європі – тобто у цілому світі», – резюмував Зеленський.

Як повідомлялось раніше, Байден заявив, що Путін ухвалив рішення про військове вторгнення в Україну.

*

Top