Міський туризм відновлюється: кількість заброньованих місць у різних куточках світу  майже досягла рівня 2019 року, - Airbnb

У США кількість замовлень відновилася повністю

Платформа для онлайн-бронювання житла Airbnb повідомила, що туризм у містах майже відновився до рівнів 2019 року, про це повідомляє BBC, передає Hubs.ua.

Кількість заброньованих місць у різних куточках світу за останні три місяці минулого року майже відповідала рівням 2019 року. У США кількість замовлень відновилася повністю.

«Хоча подорожі до провідних міст ще не повністю відновилися до рівня 2019 року, ми бачимо ознаки повернення мандрівників», — йдеться в повідомленні.

Також починає зростати замовлень у містах, на них припадає 49% бронювань наприкінці 2021 року. Під час пандемії подорожувальники віддавали перевагу будинкам за містами, аби уникати натовпів.

Компанія також повідомила, що очікує, що загальна кількість бронювань за перші три місяці 2022 року вперше перевищить рівень до пандемії.

Також Airbnb зазначає, що розповсюдження віддаленої роботи через пандемію продовжує зумовлювати роботу сервіса. Замість короткострокових зупинок туристи обирають довгострокові – близько 4 тижнів.

«Віддалена робота позбавила багатьох людей потреби щодня перебувати в офісі. Як наслідок, люди роз’їжджаються», – додали у компанії.

Компанія повідомила про рекордні $55 млн прибутку за четвертий квартал.

«Міста були важливими напрямками для бізнесу Airbnb, але під час пандемії неміські райони виявилися більш популярними, оскільки люди зосереджуються на відпочинку на свіжому повітрі без натовпу», — зазначає видання.

Компанія Airbnb також повідомила, що очікує, що загальна кількість ночей, заброньованих за перші три місяці 2022 року, вперше перевищить рівень до пандемії.

Як повідомлялось раніше, торік світовий ринок туризму частково відновився.

*

Top