Мінцифри на порталі «Дія.Бізнес» запустило розділ про допомогу українцям у Польщі

У сусідню країну вже виїхало понад 2 млн людей

Команда порталу «Дія.Бізнес» створила тематичну сторінку на сайті, щоб підтримати українців, які були змушені виїхати у Польщу внаслідок російської агресії. Про це повідомляє прес-служба Міністерства цифрової трансформації, передає Hubs.ua.

«Через війну та вторгнення росії безліч українців вимушені були покинути державу й переїхати до сусідньої Польщі. Щоб підтримати співвітчизників за кордоном, команда Дія.Бізнес створила нову тематичну сторінку на сайті», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що завдяки новому розділу всі охочі зможуть знайти:

  • інформацію про працевлаштування та вакансії,
  • гарячу лінію інформаційної допомоги,
  • корисні посилання,
  • поради з відкриття бізнесу в Польщі, навіть якщо у вас немає польського громадянства,
  • відповіді на поширені запитання: від документів, які підтверджують законність перебування, до термінів дії дозволів на проживання.

Розділ створено за підтримки Департаменту торгівлі стратегічними товарами та технічної безпеки Міністерства економічного розвитку та технологій Республіки Польща.

Як свідчать дані Управління Верховного комісара ООН у справах біженців, понад 3,3 млн людей виїхали з України до сусідніх країн із початку російської військової агресії в країні 24 лютого.

Зазначається, що найбільше українських біженців виїхало до Польщі – понад 2 мільйони. Ще 518 тисяч виїхали до Румунії. Понад 359 тисяч українців дісталися Молдови, майже 300 тисяч – Угорщини. До Словаччини виїхали 240 тисяч людей.

Водночас до росії та білорусі виїхало 184,5 тисячі та 2,5 тисячі українців відповідно.

*

Top