Міністри фінансів G7 зробили заяву щодо України та виразили готовність завдати наслідків економіці РФ

Санкції проти країни-агресора матимуть масштабний та негайний характер

Міністри фінансів країн «Групи семи» попередили, що готові створити колективними санкціями масштабні та негайні наслідки для російської економіки у разі подальшої військової агресії проти України. Про це йдеться у спільній заяві міністрів у понеділок, передає Hubs.ua.

Міністри висловили серйозне занепокоєння через нарощування російської армії на кордонах України, що триває.

«Нашим безпосереднім пріоритетом є підтримка зусиль щодо деескалації ситуації. Проте ми повторюємо, що, зокрема, будь-яка подальша військова агресія Росії проти України зустріне швидку, скоординовану та рішучу відповідь. Ми готові колективно запровадити економічні та фінансові санкції, які матимуть масштабні та негайні наслідки для російської економіки», — сказано у заяві.

Міністри підкреслили готовність діяти швидко та рішуче, щоб підтримати українську економіку, а також підтримувати поточні зусилля щодо термінового визначення дипломатичного шляху до деескалації.

«Ми будемо продовжувати дуже уважно стежити за ситуацією та готові діяти чітко скоординовано та в найкоротші терміни з подальшою економічною та фінансовою підтримкою для України», — уточнюється у заяві.

Як повідомлялось, на тлі вторгнення Росії в Україну, світові акції на фондових ринках почали падать, ціна на нафту досягла 7-річного піку.

*

Top