Мільярдер з США не радить розглядати готівку як безпечну інвестицію
Фото: Reuters

Це дасть можливість інвесторам скоригувати інфляцію

Американський інвестор-мільярдер Рей Даліо, засновник найбільшого у світі хедж-фонду Bridgewater порадив інвесторам пам’ятати про поточну інфляцію та перестати розглядати готівку як безпечне вкладення. Ці коментарі з’явилися, коли основні центральні банки в усьому світі почали або готуються посилити монетарну політику для стримування зростаючого інфляційного тиску. Про це пише Reuters, повідомляє Hubs.ua.

«Потрібно змінити мислення, щоб усі дивилися на прибуток у реальних умовах», — повідомив Даліо на віртуальній конференції UBS Greater China цього тижня. — «Іншими словами, інфляція скоригована, тому що ви хочете купівельну спроможність, це те, що ви намагаєтеся зберегти».

Мільярдер уточнює, що якщо тримати актив, який практично не має прибутковості і не є мінливим, але програє через інфляцію, потрібно занижувати або використовувати ці гроші.

Натомість він запропонував інвесторам залишатися дуже диверсифікованими з точки зору валюти та географії, не вдаючись до подальших подробиць.

Даліо також підтримав кампанію Китаю, спрямовану на сприяння «загальному процвітанню» серед свого народу. Він наголосив, що китайські лідери розуміють цикл, у якому країна спочатку багатіє, а потім докладає зусиль, щоб розподілити можливості більш рівномірно.

«Я думаю, що Сполучені Штати через свою власну систему потребують більшого спільного процвітання, і багато країн цього потребують», — підсумував Даліо.

Зазначимо, Bridgewater є одним з найактивніших іноземних хедж-фондів, які працюють у Китаї, оскільки він був зареєстрований в китайських органах влади у 2016 році. Зараз він має більше 10 мільярдів юанів (1,57 мільярда доларів) активів під управлінням у Китаї.

Нагадаємо, зростання споживчих цін в Україні у 2021 році прискорилося до 10% із 5% у 2020 році.

*

Top