Microsoft купує Activision Blizzard

Сума угоди складає $68,7 млрд

Корпорація Microsoft оголосила про купівлю одного із найвідоміших світових розробників та видавців ігор — Activision Blizzard, — повідомляє офіційний блог Microsoft.

Microsoft виплачує по $95 за акцію, сума купівлі складає $68,7 млрд, повністю готівкою.

У компанії-покупця говорять про те, що коли угода відбудеться, Microsoft стане третьою у світі ігровою компанією за доходом, поступаючись лише Tencent та Sony.

Завдяки угоді компанія отримає контроль над такими всесвітньо відомими франшизами, як Warcraft, Diablo, Overwatch, Call of Duty та Candy Crush. Додатково Microsoft належатиме кіберспортивна студія Major League Gaming, у якої 10 000 співробітників по всьому світі.

Угода також збільшить портфоліо популярного сервісу Game Pass (ігри за підпискою, у нього більше 25 млн користувачів): адже тепер у ньому з’являться і ігри Activision Blizzard.

Боббі Котік залишиться на посаді CEO компанії, та разом із командою сфокусується на роботі над корпоративною культурою та зростанням бізнесу. Щойно угоду буде завершено, весь бізнес-департамент Activision Blizzard звітуватиме Філу Спенсеру, CEO Microsoft Gaming.

У Activision Blizzard загалом більш як 400 млн активних щомісячних користувачів у 190 країнах.

Після угоди Microsoft загалом володітиме 30 внутрішніми студіями ігрової розробки.
Угоду мають закрити до кінця 2023 фінансового року.

Нагадаємо, ринкова вартість Microsoft в минулому році досягла $2 трлн.

*

Top