У компанії Volvo у 2022 році майже третина продажів припала на електромобілі та гібриди

До 2030 року компанія планує відмовитися від випуску автомобілів на двигунах внутрішнього згоряння

На електромобілі та гібриди модельного ряду Recharge припало 31,7% усіх продажів шведського автовиробника Volvo Cars Corp. у січні поточного року, повідомила прес-служба компанії у середу, передає портал GreenDeal, повідомляє Hubs.ua.

Volvo в січні скоротила продажі на 20,2% у річному вираженні через дефіцит мікрочіпів, що зберігається в автомобільній галузі. Минулого місяця автовиробник реалізував 47,561 тис. машин, порівняно з 59,588 тис. у січні 2021 року.

Як повідомлялося, до 2030 року компанія розраховує відмовитися від випуску автомобілів на двигунах внутрішнього згоряння.

Volvo працює з 1927 року і зараз продає автомобілі приблизно у 100 країнах. Штат автовиробника налічує близько 38 тис. працівників. Китай Zhejiang Geely Holding Group Co. купила шведську компанію у 2010 році. Основні виробничі підприємства Volvo Cars знаходяться в Гетеборзі (Швеція), Генті (Бельгія), Ченду та Даціні (Китай). Двигуни випускаються на заводах у Шевді (Швеція) та Чжанцзякоу (Китай), кузовні комплектуючі – на підприємстві в Улофстремі (Швеція).

Як повідомлялось раніше, Volvo за два роки налагодить своє виробництво електрокарів.

*

Top