Комісія з обрання голови САП не затвердила переможця конкурсу

Комісія завершила засідання у п'ятницю

Конкурсна комісія з обрання керівника САП після обговорень та низки безрезультатних голосувань за проекти рішень щодо затвердження результатів конкурсу та переможців завершила засідання у п’ятницю ввечері.

Комісія на засіданні у п’ятницю вкотре не затвердила результати конкурсу, за якими детектив НАБУ Олександр Клименко отримав 246 балів для обіймання посади керівника САП, а прокурор Офісу генпрокурора Андрій Синюк — 229 балів.

Підтримки не отримав і проект рішення, запропонований головою комісії Катериною Коваль, яким пропонувалося затвердити результати проходження конкурсу, загальний рейтинг, кандидатуру детектива НАБУ Олександра Клименка для зайняття посади керівника САП та направити на погодження до Офісу генерального прокурора.

Коваль пояснила, що направляла до Офісу генпрокурора документи на підтвердження проходження перевірки кандидатур, але відповіді поки що не надійшло.

Ця пропозиція викликала бурхливе обговорення в деталях, зокрема щодо необхідності підтвердження форми допуску переможців, яке відбувалося тривалий час.

Представники міжнародної громадськості у комісії просили про голосування щодо затвердження переможця конкурсу без направлення на погодження до Офісу генпрокурора.

Таким чином, переможці конкурсу є, але технічно шляхом голосування не затверджені результати конкурсу.

Засідання у п’ятницю завершилося, дату наступного засідання не визначено.

*

Top