Колишні працівники CD Projekt Red запускають нову студію та створюють фентезійну RPG

Ветерани CD Projekt Red (CDPR) запускають нову студію під назвою Rebel Wolves

Ветерани CD Projekt Red (CDPR) запускають нову студію під назвою Rebel Wolves, і в середу вони поділилися першими подробицями про нове підприємство. Шанувальникам CDPR The Witcher 3: Wild Hunt може бути приємно почути, що перша гра Rebel Wolves звучить так, ніби вона може стати духовним наступником хіта, повідомляє The Verge, передає Hubs.ua.

У електронному листі до The Verge співзасновник Конрад Томашкевич описав її як «темну фантастичну, зосереджену на сюжеті AAA RPG з відкритим світом», і вона заснована на новій франшизі від співзасновника Rebel Wolves і режисера-оповідача Якуба Шамалека, який також працював над The Witcher 3 і Cyberpunk 2077.

«Загалом, гра матиме подібний масштаб до розширення Blood and Wine для The Witcher 3, але буде набагато більш нелінійною», — сказав Томашкевич. Rebel Wolves планує випустити його на ПК, PS5 і Xbox Series X/S.

Rebel Wolves — одна з багатьох студій, які нещодавно були засновані давніми ветеранами галузі — Haven Jade Raymond і Humanoid Studios колишнього генерального директора BioWare Кейсі Хадсона — це лише два приклади. Однак Rebel Wolves все ще знаходиться на початку свого існування — Томашкевич сказав, що студія націлена на дату випуску першої гри у 2025 році — і компанія заявила в прес-релізі, що найматиме працівників «у найближчі місяці». Мета — «створити студію середнього розміру з кількістю близько 80 осіб», — сказав Томашкевич. Він фінансує Rebel Wolves «самостійно», а студія «шукає ділових партнерів у цій подорожі».

Томашкевич, який також був керівником виробництва Cyberpunk 2077 і його допоміжним ігровим директором, покинув CDPR у травні, де його звинуватили у знущанні над колегами, повідомляє Bloomberg. CDPR розслідувала звинувачення проти Томашкевича, і як повідомляє Bloomberg, він сказав, що комісія визнала його невинним. CDPR в цілому потрапив під значний контроль за поводженням з працівниками, особливо після того, як порушив обіцянку та вимагав відмови від Cyberpunk 2077, чого все ще було недостатньо, щоб запобігти невдалому запуску гри.

З тих пір CDPR оголосила про реструктуризацію, щоб змінити спосіб створення ігор, і взяла на себе зобов’язання покращити умови праці, а Rebel Wolves так само пропагує здорове командне середовище. Згідно з його прес-релізом, студію «об’єднує місія поставити команду на перше місце — завжди».

Детальніше Томашкевич розповів у своєму електронному листі до The Verge. «Ми хочемо створити місце, де люди підтримують один одного та допомагають один одному розвиватися, де кожен голос має значення», – сказав він. «У нашій студії ключові рішення прийматимуться прозоро, і кожен розробник матиме значний вплив на гру, замість того, щоб просто реалізовувати бачення якогось міфічного менеджера, з яким вони навіть не спілкувалися».

Нагадаємо, колишні працівники іменитих студій, серед яких Blizzard, Ubisoft, SEGA, LucasArts і Activision, відкрили нове видавництво з назвою New Tales.

*

Top