Китай зіткнувся з дефіцитом товарів із зображенням талісмана Олімпіади - заводи збільшать поставку товару

Дефіцит сувенірної продукції пояснюється закриттям підприємств на китайський Новий рік

Китай збільшить поставки товарів із ображенням талісмана зимової Олімпіади 2022 року панди Бін Дунь Дунь після повідомлень про дефіцит у магазинах Пекіна. Попит на них різко зріс після початку змагань, а обсяги виробництва виявилися обмеженими через закриття заводів на китайський Новий рік, про це заявив представник оргкомітету Олімпіади Чжао Вейдун, пише Reuters, передає Hubs.ua.

Вейдун пояснив дефіцит товарів із зображенням олімпійської панди частково тим, що виробничі підприємства закрилися на китайський Новий рік, який співпав із відкриттям Олімпійських ігор.

«Ми приділяємо пильну увагу цій проблемі. Ми координуємо (із заводами) збільшення постачання Бін Дунь Дунь», — заявив Вейдун.

Видання зазначає, що гасло «Одна Бін Дунь Дунь у кожній сім’ї» стало четвертою за популярністю темою в соцмережі Weibo (китайський аналог Twitter).

Один з охоронців магазину повідомив агентству, що ці сувеніри продаються вже цілий рік, однак він добавив, що «Потім раптово, вчора і особливо сьогодні, звідкись з’явилися натовпи та розкупили весь річний запас».

За оцінкою аналітиків Shanxi Securities, загальний дохід від продажу ліцензійної продукції в дні Олімпіади-2022 у Пекіні може сягнути 2,5 млрд юанів, що еквівалентно $394,80 млн.

Як повідомлялось раніше, США готові оголосити про дипломатичний бойкот зимових Олімпійських ігор у Пекіні.

*

Top