Китай націлився на співпрацю з Аргентиною. В яких галузях?

Підписан меморандум про взаєморозуміння, пов’язаний з платформою «Один пояс, один шлях»

Китай та Аргентина у неділю, 6 лютого, домовились поглибити стратегічне співробітництво у сфері торгівлі, валюти та інфраструктури. Лідери країн Сі Цзіньпін та Альберто Фернандес, які зустрілися на Зимових Олімпійських іграх у Пекіні 2022 року, узгодили п’ятирічний план сільськогосподарського співробітництва та визначили ключові сфери для зростання та диверсифікації торгівлі та інвестицій у цій галузі. Про це повідомляє Reuters, передає Hubs.ua.

Також вони підписали меморандум про взаєморозуміння, пов’язаний з підписаною китайською ініціативою «Один пояс, один шлях», платформою для китайських інвестицій у залізниці, порти та автомобільні дороги по всьому світу.

«Це стратегічне рішення дозволить національному уряду підписати різні угоди, які гарантують фінансування інвестицій і роботи на суму понад 23,7 мільярда доларів», — заявили в уряді Аргентини.

Але зазначається, що китайська сторона такої цифри не подала.

Ще під час зустрічі Сі Цзіньпін і Альберто Фернандес домовилися співпрацювати та інвестувати в такі сфери, як зелений та сталий розвиток, а також цифрова економіка.

«Також Китай висловив готовність поділитися можливостями розвитку з Аргентиною і допомогти їй розширити експорт і модернізувати свою промисловість», — цитує президента Китаю МЗС.

За його словами, дві країни повинні поглибити співпрацю в галузі торгівлі, сільського господарства, енергетики та гірничодобувної промисловості, інфраструктури, інвестицій та фінансування, протиепідемічних заходів, цифрової економіки, зеленого розвитку та інших сфер.

Відзначається, що Китай є основним покупцем аргентинської сої та яловичини. Також КНР має велику угоду про валютний своп з країною, що допомагає зміцнити її скорочуються іноземні резерви. Уряд Аргентини заявив у своїй заяві, що обидві сторони наголосили на важливості валютного свопу між їхніми центральними банками і погодилися продовжувати «посилення співпраці» в цьому відношенні.

Нагадаємо, у 2021 році Китай закупив рекордну кількість українських сільгосппродуктів.

*

Top