Кінокомпанії Walt Disney та Warner Bros. призупиняють покази своїх фільмів у кінотеатрах РФ

Реліз "Бетмена" відминили за день до прем'єри на території країни агресора

Американська компанія The Walt Disney Company зупиняє показ своїх фільмів у Росії, компанія Warner Bros. відклала прем’єру фільму «Бетмен» через ситуацію в Україні, про це повідомляють американські ЗМІ — на кшталт variety, також повідомляє Disney та hollywoodreporter, передає Hubs.ua.

«З огляду на неспровокований напад на Україну та трагічну гуманітарну кризу, ми зупиняємо показ фільмів у Росії, зокрема майбутнього показу мультфільму «Я червонію» від Pixar», — йдеться у заяві компанії Disney.

«Ми ухвалюватимемо майбутні бізнес-рішення, ґрунтуючись на змінах ситуації», — наголошується в заяві.

Як стало відомо пізніше, компанія Warner Bros. Pictures вирішила поставити на паузу реліз «Бетмена» у Росії через ситуацію в Україні.

«У світлі гуманітарної кризи в Україні WarnerMedia зупиняє випуск свого художнього фільму «Бетмен» у Росії», — цитують ЗМІ представника WarnerMedia.

«Ми продовжуватимемо стежити за ситуацією в міру її розвитку. Ми сподіваємося на швидкий і мирний вирішення цієї трагедії», — зазначив він.

Прем’єра фільму «Бетмен» із Робертом Паттінсоном у головній ролі мала відбутися в Росії 3 березня.

Додамо, що The Walt Disney Company – це один із найбільших медіаконгломератів індустрії розваг у світі. Йому належать такі студії, як Walt Disney Pictures, Pixar, Marvel Studios, Lucasfilm, 20th Century Studios та інші.

Як повідомлялось раніше, Megogo видалив усі російські фільми.

*

Top