Кабмін скоротив термін дії Covid-сертифікатів
Фото: Google.Images

Тепер сертифікати про повний курс вакцинації діятиме 9 місяців

Кабінет міністрів України скоротив термін дії сертифіката про повний курс вакцинації проти Covid-19 з 365 до 270 днів. Відповідне рішення було ухвалено на сьогоднішньому засіданні уряду, повідомляє Hubs.ua.

«Тепер всім, хто вакцинувався бустером, третьою (дозою), відразу термін дії сертифіката, який генерується в «Дії», буде продовжено на 270 днів, 9 місяців», — повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Так, документом оновлюється порядок формування та використання сертифіката, що підтверджує вакцинацію проти Covid-19, встановлюється термін дії Covid-сертифікатів на рівні 270 днів, визначається порядок формування та використання Covid-сертифікатів на підставі бустерної дози.

«Встановити, що сертифікати, що підтверджують вакцинацію від гострої респіраторної хвороби Covid-19, викликаної коронавірусом SARS-CoV-2, на підставі медичних записів про вакцинацію від зазначеної хвороби з урахуванням бустерної дози формуються з моменту технічної можливості», — йдеться в документі.

У пояснювальній записці до проекту уточнюється, що країни Європейського союзу почали скорочувати термін дії Сovid-сертифікатів до 270 днів. Зокрема, це Ліхтенштейн, Німеччина, Литва, Латвія, Австрія, Чехія. Решта держав, виходячи з динаміки, також найближчим часом приймуть зазначений термін, який, за спостереженнями, є клінічно виправданим.

«Отже, для належної взаємодії з довірчою мережею Європейського союзу та з урахуванням результатів спостережень щодо періоду дієвості вакцин, Україні також доцільно застосувати зазначений термін», — йдеться в документі.

Раніше повідомлялося, що Європа скоротила термін дії іноземних Covid-сертифікатів.

*

Top