JTI зупиняє інвестиції в РФ

У російському підрозділі компанії працює близько 4 тис співробітників

Japan Tobacco International (JTI), великий світовий виробник тютюнових виробів, призупиняє нові інвестиції та маркетингову діяльність у Росії, а також запуск нових продуктів, повідомляє пресслужба компанії, передає Hubs.ua.

«Проблеми роботи в Росії нині безпрецедентні, і JTI потрібен певний час, щоб оцінити довгострокові наслідки ситуації, з якою наразі стикаються всі великі міжнародні інвестори в Росії. Якщо операційне середовище та геополітична ситуація значно не покращаться, JTI не може виключити можливість призупинення своїх виробничих операцій у країні», — йдеться в повідомленні.

Загалом у російському підрозділі компанії працює близько 4 тис. співробітників.

JTI — найбільша компанія на тютюновому ринку РФ із часткою, близькою до 40%. До портфеля компанії в Росії входять міжнародні марки Winston, LD, Mevius, Camel, Sobranie та російські марки «Донський тютюн», Kiss, Play, «Петро I», «Трійка» та ін. Крім того, JTI продає в РФ електронні випарники Logic Compact та системи нагрівання тютюну Ploom.

JTI має в Росії п’ять заводів: фабрику «Петро» в Санкт-Петербурзі, «Дж.Т.І. Єлець» у Липецькій області, «Крес Нева» в Ленінградській області, «Переславль Тютюн» в Ярославській області і «Донський тютюн» в Ростові-на-Дону.

Раніше про призупинення інвестицій у РФ повідомив Philip Morris International (PMI, бренди Marlboro, L&M, Bond Street, Parliament та ін.). Компанія також повідомила, що активізує плани щодо скорочення виробництва в Росії.

British American Tobacco (Dunhill, Kent, Vogue, Rothmans, Lucky Strike та ін.) також заявив про припинення інвестицій у РФ.

Imperial Brands (Davidoff, Gauloises, JPS, West та ін.) повідомив, що припиняє бізнес у РФ, зокрема роботу фабрики.

*

Top