Революція на ринку веганських продуктів: ізраїльський стартап друкує м'ясо на 3D-принтері

Відтворити складну структуру волокон м'яса допоміг штучний інтелект

Ізраїльський стартап друкує м’ясо на 3D-принтері. Роблять його із рослинних компонентів. Причому від справжнього шматка яловичини веганський замінник дуже складно відрізнити як зовні, так і на смак, повідомляє «Хабар 24», передає Hubs.ua.

Відтворити складну структуру м’яса волокон допоміг штучний інтелект. Вченим довелося розробити спеціальну комп’ютерну програму, яка ретельно досліджувала м’ясо, щоб повторити його смак та запах. А надати «натуральний» вигляд – замінник крові з екстрактів фруктів та овочів.

«Натурального кольору ми досягаємо з фруктових та овочевих екстрактів», — зазначив ізраїльський біоінженер Олексій Томцов.

Автори унікального товару стверджують, що ще ближче наблизилися до оригіналу.

«Коли його ріжеш, дуже схоже на справжнє. Ось готувати це м’ясо вже потрібно трохи інакше, ніж справжнє. Воно дуже швидко смажиться», — розповів шеф-кухар Джордан Склер.

Перевірити, чи це так насправді, вирішили на спеціальній дегустації в Лондоні. У ній взяли участь найкращі кухарі, власники ресторанів та фуд-критики.

Зазначається, що «альтернативне м’ясо» до кінця цього року може з’явитися у магазинах. На даний момент його собі може дозволити не кожен вегетаріанець, адже воно коштуватиме $34 за кілограм.

Як повідомлялось раніше, стартап Fable Food, що пропонує альтернативне м’ясо на основі грибів, залучив $4,8 млн. інвестицій.

*

Top