IKEA зупиняє роботу на росії та білорусі та надасть Україні €20 млн допомоги

Призупинено весь експорт та імпорт компанії до країн-агресорів

Торговельний гігант ІКЕА зупиняє роботу в Росії та припиняє операції з РФ та Білоруссю через їхню війну проти України, про це повідомляє пресслужба IKEA, передає Hubs.ua.

“Руйнівна війна в Україні — це людська трагедія, і ми глибоко співпереживаємо та турбуємось про мільйони постраждалих. Inter IKEA Group та Ingka Group вжили заходи щодо забезпечення особистої безпеки співробітників IKEA та їхніх сімей, і ми продовжуватимемо це робити… Війна вже мала величезний вплив на людину. Це також призводить до серйозних перебоїв у ланцюжку поставок та умов торгівлі. З усіх цих причин групи компаній вирішили тимчасово призупинити діяльність IKEA в Росії», – йдеться у заяві компанії.

Так, Inter IKEA Group ухвалила рішення призупинити експорт та імпорт в Росію та Білорусь та з них.

Також група зупиняє всі виробничі операції IKEA Industry в Росії. Це також означає, що всі поставки від усіх субпостачальників до цих підрозділів призупиняються.

Ingka Group (материнська компанії IKEA) прийняла рішення призупинити всі роздрібні операції IKEA в Росії.

Крім того, IKEA працює разом із гуманітарними організаціями, щоб надати допомогу постраждалим від війни. Зокрема, Фонд Інґка сьогодні оголосив про негайну пожертву в розмірі €20 млн на гуманітарну допомогу тим, хто був вимушено переміщений внаслідок війни в Україні.

Крім того, Inter IKEA Group та Ingka Group виділяють по €10 млн на Управління ООН у справах біженців, Save the Children та іншим організаціям.

Як повідомлялось раніше, Spotify закриває свій офіс в росії через війну проти України.

*

Top