Херсонський завод

Морська споруда матиме вантажопідйомність 8500 тонн

Херсонський державний завод «Палада», що входить до складу ДК «Укроборонпром», і турецька компанія Hidrodinamik Shipyard уклали контракт на будівництво та постачання композитного плавучого доку вантажопідйомністю 8500 тонн, пише сайт Укроборонпрому, передає Hubs.ua.

Згідно з повідомленням компанії, морська споруда буде побудована з використанням сучасної технології: понтон виготовлять із морського залізобетону на основі сульфатостійкого портландцементу, а башти – із суднобудівної сталі. Таке поєднання матеріалів дозволить понад 50 років скорочувати витрати на обслуговування.

Всі основні матеріали будуть українського виробництва, а обладнання – європейських і турецьких постачальників.

При цьому уточнюється, що з 1968 року «Палада» побудувала 43 аналогічні доки різних модифікацій, 39 з яких успішно експлуатуються в багатьох країнах світу.

«Це перший україно-турецький контракт, укладений після того, як у присутності президентів обох країн – Володимира Зеленського та Реджепа Таїпа Ердогана – прем’єр-міністр України Денис Шмигаль і міністр торгівлі Турецької Республіки Мехмет Муш підписали угоду про зону вільної торгівлі між Україною і Туреччиною», – повідомив керівник заводу Євген Алхімов, якого цитує пресслужба.

Завод «Палада» виробляє доки та плавучі крани.

Як повідомлялось раніше, Україна та Франція підписали контракт на будівництво п’яти кораблів.

*

Top