GM планує обігнати Tesla у США

Компанія інвестує $7 млрд у розширення виробничих потужностей

Американський автогігант General Motors (GM) оголосив, що вкладе 7 млрд доларів у створення більшої кількості електромобілів та електровантажівок, а також акумуляторів для них. Це також додатково створить 4 тис. робочих місць, передає Hubs.ua.

Найбільші інвестиції в історії GM спрямують, зокрема, на чотири виробничі майданчики в Мічигані. Анонсовано будівництво нового заводу з виготовлення акумуляторних батарей Ultium Cells LLC та переобладнання складального підприємства у містечку Орайон під виробництво пікапів Chevrolet Silverado та GMC Sierra EV.

«Коли обидва заводи повністю перейдуть на тризмінне виробництво, наша загальна виробнича потужність повнорозмірних електровантажівок становитиме близько 600 тис. на рік. Orion Assembly стане третім складальним заводом GM у США, який буде перероблений під виробництво електромобілів із двигуном Ultium, а завод Ultium Cells у Лансінгу стане нашим третім заводом із виробництва акумуляторних елементів Ultium у США. До кінця 2025 року у GM буде більше одного мільйона одиниць електромобілів у Північній Америці», — заявила Мері Барра, голова та головний виконавчий директор General Motors.

За її словами, корпорація впевнено рухається до лідерства в галузі електромобілів у США до середини поточного десятиліття.

«У нас буде найбільше портфоліо електромобілів для будь-якого способу життя та цінової категорії», — підкреслила Барра.

В основі амбітної стратегії GM лежать акумуляторна платформа Ultium, яка живитиме від масових до високопродуктивних автомобілів, а також паливні осередки Hydrotec.

GM паралельно працює над створенням нового ланцюга поставок з MP Materials (виробник рідкісноземельних магнітів у США), VAC (побудує новий завод з виробництва магнітів у США), POSCO (побудує завод у Північній Америці з переробки активного катодного матеріалу), GE Renewable Energy (буде поставляти рідкісні та інші матеріали), Wolfspeed (допоможе в розробці рішень для силових пристроїв на основі карбіду кремнію), Controlled Thermal Resources (для розробки джерела літію на основі процесу із замкнутим циклом і нижчими викидами вуглецю).

Нагадаємо, раніше у General Motors вже заявляли, що інвестують $6,5 мільярда у виробництво електрокарів та батарей.

*

Top