Glovo купила український сервіс доставки Zakaz.ua

Сума угоди поки невідома

Іспанський сервіс доставки Glovo домовився про поглинання українського сервісу доставки продуктів із супермаркетів Zakaz.ua.  Про це пише видання Аin.ua, повідомляє Hubs.ua.

Як повідомляється, угода була оформлена у двох форматах: частина інвесторів отримали виплати готівкою, інша частина – 20% готівкою і 80% акціями Glovo.

Зазначається, що основний акціонер Zakaz.ua, фонд Chernovetskyi Investment Group, обрав саме другий варіант. Це дозволить компанії максимізувати свій дохід від інвестицій у Zakaz.ua. Інші інвестори отримали виплати готівкою і повністю припиняють свою участь у проєкті. Їх долі викупались по оцінці вище, ніж CIG оновив свою угоду з Glovo.

За даними видання, офіційно Glovo, скоріш за все, повідомить про підписання угоди 27 січня.

Раніше сума угоди припускалася на рівні до $80 млн, але наразі ці оцінки вважають завищеними. Співрозмовники видання зазначають, що переговори стартували від $15-20 млн, а максимальна оцінка Zakaz.ua не перевищує $50 млн.

Також джерела журналістів додають, що угода була вимушеною. Насамперед йдеться про Chernovetskyi Investment Group, для якого угода з Glovo є можливістю зробити екзит з Zakaz.ua, який фонд веде багато років. Отримавши акції Glovo, фонд залишить у портфелі цінний актив на ринку, що розвивається, та отримає готівку для нових інвестицій.

Підписання угоди затягнулось через складний та довгий процес due diligence Zakaz.ua.

Нагадаємо, раніше німецька група компанія Delivery Hero, що фокусується на сервісах доставки, заявила, що підписала угоду про придбання 39,4% акцій іспанського додатка Glovo.

Один коментар;

  1. Елена said:

    «Глово» абсолютно не нравится, вызывают отвращение грязные желтые короба и такие же неопрятные, снующие между автомобилями, велосипедисты и скутеристы. Никогда бы не взяла продукты из рук этих доставщиков. В то же время моя семья является многолетним клиентом Zakaz.ua. Поэтому очень жаль, что приходится расставаться и переходить на другие сервисы по доставке

*

Top