Фінансова допомога Україні: Канада виділить нашій державі майже $400 млн кредиту

Оттава також надасть Києву летальних озброєнь на суму $6,1 млн

У Канаді схвалено рішення про постачання Києву летальних озброєнь на суму C$7,8 млн ($6,1 млн) і надання C$500 млн ($393 млн) фінансової допомоги з урахуванням загострення ситуації навколо України. Про це повідомив канадський прем’єр-міністр Джастін Трюдо, пише Reuters, сайт канадського уряду, передає Hubs.ua.

«У світлі серйозності ситуації та після розмов з нашими українськими партнерами я схвалив надання летального спорядження і боєприпасів на суму 7,8 мільйона канадських доларів. Мета цієї підтримки з боку Канади та інших наших партнерів – відвадити Росію від продовження агресії щодо України» — заявив Трюдо.

Прем’єр-міністр Канади віннаголосив, що канадцям та всьому світу «важливо знати, що Канада продовжить підтримувати Україну, її незалежність, цілісність, суверенітет та право на самооборону».

«Україна перебуває на передовій у боротьбі між демократією й авторитаризмом. Ставки в цьому конфлікті є серйозними і мають пряме відношення до національних інтересів Канади. Канада єдина з нашими союзниками G7 і НАТО у нашій рішучості захистити економічну і демократичну стабільність України. І Канада готова швидко відповісти на будь-яку подальшу військову агресію Росії та загрозу суверенітету і територіальній цілісності України шляхом запровадження сильних економічних і фінансових санкцій», – заявила віцепрем’єрка і міністерка фінансів Канади Христя Фріланд.

Президент України Володимир Зеленський вдячний прем’єр-міністру Канади Джастіну Трюдо за надання додаткового пакету фінансової допомоги Україні, про це він написав у мікроблозі Twitter уранці у вівторок.

«Дякую Канаді та Джастіну Трюдо за своєчасне рішення надати Україні додатковий пакет фінансової допомоги на суму півмільярда доларів. Разом ми набагато сильніші!» — написав Зеленський. 

Як повідомлялось раніше, Канада надає $340 млн на негайну підтримку України.

*

Top