Exxon має намір до нуля скоротити викиди парникових газів

Exxon Mobil визначила понад 150 заходів

Найбільша нафтогазова компанія США Exxon Mobil Corp. оголосила про свою мету досягти нульового рівня викидів парникових газів для активів, що експлуатуються, до 2050 року, передає портал Green Deal, передає Hubs.ua.

Як йдеться у релізі компанії, для досягнення цієї мети Exxon Mobil визначила понад 150 заходів, які необхідно реалізувати на її видобувних, переробних та хімічних підприємствах. Передбачається, що розробка докладних дорожніх карт, які охоплять близько 90% викидів, буде завершена до кінця 2022 року, а робота над залишковою частиною – у 2023 році.

«Початкові дії, які вже здійснюються, включають заходи щодо підвищення енергоефективності, зниження викидів метану, модернізації обладнання, а також припинення рутинного спалювання та стравлювання в атмосферу попутного газу. Подальші можливості зниження впливу (на клімат – GD) включають когенерацію електроенергії та пари, а також електрифікацію виробництва з використанням відновлюваних джерел енергії або енергії з нижчим рівнем викидів», — йдеться у релізі компанії.

Нагадаємо Данія до 2030 року планує відмовитися від викопного пального для внутрішніх авіаперельотів на виконання своїх кліматичних цілей.

 

*

Top