Економічні підсумки 2021 року: український ВВП зріс на 3,2%, – Мінекономіки

Доларовий ВВП України минулого року досяг історичного максимуму

За підсумками 2021 року, реальний валовий внутрішній продукт України зріс на 3,2%. Про це повідомила перший віце-прем’єр-міністр — міністр економіки Юлія Свириденко, у вівторок, 8 лютого, передає Hubs.ua.

Зазначається, що доларовий ВВП України минулого року досяг історичного максимуму і становить майже $200 млрд.

“Нарощування експорту залишається пріоритетом. Насамперед, через регіон Пан-Євро-Мед і цьому сприятиме нещодавно укладена угода про зону вільної торгівлі з Туреччиною. Також важливо передбачити доступ бізнесу до експортного кредитування через Експортно-кредитне агентство. Для цього вже зафіксовано фінансування у державному бюджеті”, — розповіла Свириденко.

Як повідомляють у відомстві, зараз міністерство економіки готує до запуску низку проєктів, які за їхнім переконанням «мають високий економічний мультиплікатор та соціальне значення”. 

У міністерстві зазначили, що планується реалізація таких ініціатив як: термомодернізація будівель, іпотека під 5%, проєкт зрошення земель на Півдні України, проєкт «Машинобудування: кредитування та лізинг 5%». Держава також планує стимулюватиме українське судно- , машинобудування шляхом довгого лізингу.

Як повідомлялось раніше, зростання ВВП України прискорилося.

*

Top