Держгеонадр видасть два дозволи на видобуток бурштину

В Рівненській області

Державна служба геології та надр України ухвалила рішення про видачу двох спецдозволів на користування надрами з метою геологічного вивчення, в тому числі з дослідно-промислової розробки бурштину в Рівненській області, — повідомляє NADRA.info з  посиланням на прес-службу відомства.

Відповідні накази було підписано 24 червня 2020 року (див. накази за червень 2020 року за посиланням).
Наказом №244 надано спецдозвіл на ділянку «Вири» в Сарненському районі Рівненської області. Його отримало ТОВ «Зірка Рівненщини».
Наказом №245 надано спецдозвіл на ділянку «Чудель» в Сарненському районі Рівненської області. Отримало ТОВ «Георесерчінг».

За даними онлайн-сервісу youcontrol.com.ua — Ю-Контрол, засновниками ТОВ «Зірка Рівненщини» є Андрій Чуба (Київ, частка в капіталі 50%), Володимир Ніколаєв (Київ, 30%) і Іван Бондарь (Тернопільська область, 20%).

Засновники ТОВ «Георесерчінг»: Андрій Чуба (Київ, частка в капіталі 50%), Володимир Ніколаєв (Київ, 30%), Олег Василик (Львівська область, 20%).

Як випливає з текстів наказів Держгеонадр, спецдозволи видано без проведення аукціонів, на виконання рішення Рівненського окружного адміністративного суду від 02.04.2019 у справі №817/856/16, залишеного без змін постановою Восьмого апеляційного адміністративного суду від 09.07.2019, враховуючи ухвалу Рівненського окружного адміністративного суду від 03.06.2020, з урахуванням рекомендацій Робочої групи з питань надрокористування (протокол від 16.06.2020 № 5-РГ-2020).

База ДНВП «Геоінформ України» станом на 29 липня 2020 року ще не містить даних про видані спецдозволи, проте факт отримання дозвільних документів в екслюзивному коментарі NADRA.info телефоном підтвердив співзасновник компаній ТОВ «Зірка Рівненщини» і ТОВ «Георесерчінг» Володимир Ніколаєв.

Володимир Ніколаєв висловив припущення, що роботи на отриманих ділянках його компанії можуть розпочати в поточному році. Втім не назвав конкретних дат і сум інвестицій в освоєння родовищ.

«Спецдозволи будуть надані лише у випадку сплати претендентами повної вартості цих спецдозволів», — заявив голова Державної служби геології та надр України  Roman Opimakh.

Нагадаємо, раніше в Держгеонадр заявили про успішний продаж на аукціоні 17 липня 2020 року двох «бурштинових» спецдозволів на ділянки «Західна перша» і «Західна друга» за 41 млн грн.

Також на аукціоні 26 травня 2020 року за 17 млн грн було продано спецдозвіл на бурштинову ділянку «Біла».

 

*

Top