Данія виділить кошти на інвестпроекти в Україні

73 млн євро направлять на реалізацію спільних інвестиційних проектів

Влада Данії прийняла рішення направити 73 млн євро на реалізацію спільних інвестиційних проектів в Україні, повідомляє МЗС, повідомляє Hubs.ua.

Глава українського зовнішньополітичного відомства Дмитро Кулеба провів переговори з міністром закордонних справ Данії Єппе Кофодом під час візиту до Копенгагену.

Зокрема Данія на запит України погодилася розглянути додаткові можливості підтримки для забезпечення фінансової та економічної стабільності нашої країни.

Зазначається, що Україна стане ключовим отримувачем технічної допомоги Данії в рамках наступної фази Данської програми європейського сусідства DANEP у період 2022 — 2026 років із загальним бюджетом у 170 млн євро, 73 млн з яких буде направлено на проекти в Україні.

«Високо цінуємо прагнення данського уряду нарощувати економічну та інвестиційну співпрацю з Україною. Це посилає чіткий сигнал іноземним інвесторам про те, що, незважаючи на виклики безпеки, ситуація залишається під контролем, наша країна демонструє економічне зростання, вона приваблива для інвестицій та успішних комерційних проектів», – наголосив Кулеба.

Нагадаємо, в Індексі сприйняття корупції, який визначає Transparency International, за підсумками 2021 року Україна втратила відразу п’ять позицій та посіла 122-е місце.

*

Top