Будапешт не проти відключення Росії від SWIFT, - посольство Угорщини

Угорщина веде переговори з представниками російського та українського урядів щодо початку прямих переговорів у Будапешті

У посольстві Угорщини в Україні заявили, що країна не виступає проти відключення Росії від системи SWIFT, про це заявив міністр закордонних справ і торгівлі Угорщини Петер Сіярто у Facebook, передає Hubs.ua.

Глава міністерства закордонних справ Угорщини Петер Сіярто назвав фейком інформацію про те, що Угорщина блокує впровадження частини санкцій проти РФ, зокрема відключення Росії від системи SWIFT.

«При цьому я з жалем і з подивом бачу, що деякі представники міжнародної політики та міжнародної преси не припиняють створювати неправдиві новини і брехню. Я не розумію, як у той час, коли люди вмирають, коли йде війна, дехто керує фабриками фейкових новин. І тепер брешуть, що Угорщина блокує частину санкцій проти Росії, наприклад, щодо системи SWIFT. Нехай уже буде зрозумілим: ЦЕ НЕПРАВДА! Ми ніколи не виступали проти жодної з пропозицій щодо санкцій, ми не блокували і не блокуємо нічого», — заявив глава угорської дипломатії.

Петер Сіярто додав, що він веде переговори з представниками російського та українського урядів щодо початку прямих переговорів у Будапешті.

Як повідомлялось раніше, Італія та Кіпр не блокуватимуть відключення Росії від SWIFT.

*

Top