Британія впровадила санкції проти РФПІ та його голови

Щодо фонду застосовано заморожування активів

Велика Британія впровадила санкції щодо Російського фонду прямих інвестицій (РФПІ) та його голови Кирила Дмитрієва через військову агресію Росії проти України, повідомляється в документі, розміщеному на сайті британського уряду,  передає Hubs.ua.

Згідно зі списком осіб, на яких поширюється дія санкцій, щодо Дмитрієва впроваджено заморожування активів та заборону на поїздки. На думку Лондона, він «веде бізнес, який економічно важливий для влади Росії, й у такий спосіб отримує вигоду від них або від їх підтримки».

Що ж до РФПІ, щодо фонду застосовано заморожування активів.

«Як фонд національного добробуту, РФПІ веде справи, що мають економічне значення для уряду Росії, фінансуючи проєкти економічного та політичного значення для уряду», — наголошується у документі.

Напередодні до санкційних списків РФПІ та його голову Дмитрієва внесли США.

І РФПІ, і Дмитрієва внесено до SDN List, списку, що передбачає повне блокування активів.

Під санкції США також підпало ТОВ «УК «РВК». РВК було передано до структури РФПІ у межах реформи інститутів розвитку, оголошеної у листопаді 2020 року. ТОВ «УК «РВК» — нова юрособа, заснована РФПІ незабаром після оголошення про реформу інститутів розвитку, компанія отримала ліцензію ЦБ на здійснення діяльності з управління інвестиційними фондами, пайовими інвестиційними фондами та недержавними пенсійними фондами.

Нагадаємо у понеділок Нью-Йоркська біржа (NYSE) та Nasdaq призупинили торги акціями російських компаній.

 

*

Top