Британія надасть Україні протитанкову зброю

Військова підтримка Британії спрямована на збільшення виключно оборонних можливостей малої дальності

Міністр оборони Великої Британії Бен Воллес заявив, що уряд його країни надасть Україні озброєння оборонного типу, про це повідомляє the GuardianReuters, передає Hubs.ua.

Британія почала постачати Україні нові легкі «протитанкові засоби» у відповідь на «дедалі більш загрозливу поведінку з боку Росії», заявив міністр оборони Бен Воллес.

За словами експертів, зазначені «протитанкові засоби» дещо слабші за американські протитанкові засоби Javelin.

«Зростання військової підтримки відбувається, оскільки Кремль продовжує збільшувати розгортання своїх військ, переміщуючи війська в Білорусь, яка межує з Україною на півночі, і вважається найбільш вірогідним маршрутом для будь-якого вторгнення», — пише the Guardian.

«Ми ухвалили рішення, на тлі занадто загрозливої поведінки Росії, надати Україні оборонні системи озброєння, які здатні вражати легку військову техніку. Це не зброя стратегічного значення і вона не загрожує Росії жодним чином. Ці системи озброєння передбачено лише для застосування як засоби оборони», — повідомив Воллес.

Міністр оборони Великої Британії також запросив міністра оборони Росії Серґєя Шойґу до Лондона для обговорення ризиків ескалації війни Росії та України.

Як повідомлялось раніше, глава МЗС Німеччини не підтримує ідею постачання зброї Україні.

*

Top